Blog

Wat doen wij?

De dag van Terry

Terry is onze taxateur en bedrijfsmakelaar. Een vak apart, vooral het bedrijfsmatig taxeren. En een heel andere tak van sport dan de woningmakelaardij. In dit blog een korte blik in de agenda van Terry.

Toen mijn wekker vanmorgen al vroeg ging, wist ik dat ik een hectische maar interessante dag voor de boeg had. Snel onder de douche en strak in het pak naar kantoor. Meestal ben ik er rond 8.15 uur al zodat ik in alle rust mijn e-mailbox kan checken voordat de hectiek begint. 

De eerste afspraak is een taxatie van een behoorlijk bedrijfspand. Niet een standaardtaxatie, want dit pand is een maatwerkpand, specifiek gebouwd voor de werkzaamheden voor deze eigenaar en dat vraagt om een alternatieve benadering. De uitwerking van dit soort taxaties kosten altijd behoorlijk wat tijd maar is erg leuk om te doen. Terug op kantoor zet ik gelijk even de belangrijkste taxatiegegevens op een rijtje, want dan zit het nog vers in het geheugen. 

Net na het middaguur heb ik een bezichtiging met een goede relatie die interesse heeft in een locatie om woningen te ontwikkelen. Om hem te attenderen op de kansen, heb ik wat mogelijkheden uiteengezet die ik op locatie wil toelichten. Hopelijk krijgt dit een vervolg.

Aan het einde van de dag heb ik een afspraak met een geïnteresseerde belegger en een verkoper van een verhuurd woon-/winkelpand. Eerder deze week hebben we al onderhandelingen gevoerd, maar zijn we net niet tot een overeenkomst gekomen. Partijen zitten niet heel veel uit elkaar dus ik wil met z’n drieën rond de tafel om te zien of we ergens toch nog een mogelijkheid kunnen creëren. Het was een zeer aangenaam gesprek, maar helaas komen we er niet uit. Jammer, maar we stropen de mouwen weer op om een andere partij te vinden voor onze opdrachtgever. 

Inmiddels is het al 18:30 uur geweest en het is genoeg voor vandaag. Marianne en ik gaan naar huis om tijdens het avondeten nog even de dag door te nemen en wat werk te bespreken.

TKF/28-12-18

 

Terug naar het overzicht