Taxaties

WONINGTAXATIE

Wanneer is een taxatie nodig?

Een taxatierapport heeft u nodig bij de aankoop van een woning of bedrijfspand, een verbouwing, het vaststellen van successie- of overdrachtsbelasting, WOZ-zaken of het oversluiten van een hypotheek. Het is belangrijk dat u kunt vertrouwen op de inhoud van een taxatierapport en dat u begrijpt hoe de waarde tot stand is gekomen.

Hoe komt een taxatie tot stand?

Bij onze taxaties hanteren wij voor het opmeten van het woonoppervlak de NEN 2580. Meer informatie over deze NEN-norm vindt u hier. We houden bij het tot stand komen van de marktwaarde rekening met allerlei factoren zoals de grootte van het huis en het perceel, de afwerking, het onderhoud, omgevingsfactoren, bodemgesteldheid, bestemming, transacties in de omgeving etc.

Geen hypotheek zonder taxatie

De geldverstrekker kan aan de hand van het taxatierapport beoordelen of een hypothecaire lening al dan niet verantwoord kan worden verstrekt. De hypotheekverstrekker of financieel adviseur kan een taxateur voordragen, maar u mag er ook zelf één kiezen. U betaalt immers zelf de rekening en wie betaalt, bepaalt.

Strenge richtlijnen voor een taxatierapport

Onze taxateur is aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en is als NWWI taxateur verplicht de taxatie volgens uniforme en strenge richtlijnen te onderbouwen, zodat u kunt zien hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Dit filmpje laat zien wat het NWWI voor u doet: NWWI - hoe werkt het?

Waar mogen wij taxeren?

Elke taxateur moet zich beperken tot zijn eigen werkgebied en mag daarbuiten geen NWWI-taxaties uitbrengen. Hij/zij weet alles wat nodig is over die regio om tot de juiste waarde te komen. Wij taxeren op Goeree-Overflakkee en een deel van Voorne-Putten. Hieronder vallen de woonplaatsen Middelharnis, Sommelsdijk, Dirksland, Melissant, Herkingen, Ooltgensplaat, Stad aan ’t Haringvliet, Stellendam, Ouddorp, Goedereede Hellevoetsluis, Rockanje, en Oostvoorne. Onze taxateur is zeer ervaren en taxeert behalve voor huizenverkopers en huizenzoekers ook voor woningcorporaties, professionele investeerders, gemeenten, tussenpersonen en geldverstrekkers. 

Taxatierapport aanvragen?

Wilt u een taxatie van uw woning aanvragen, of meer informatie ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in of bel ons tijdens kantooruren.

 

BEDRIJFSTAXATIE

Bedrijfstaxaties zijn onze specialisatie, waarvoor we ook door diverse instanties zijn erkend. Onze taxaties zijn uitgebreid, overzichtelijk, begrijpelijk te lezen en altijd onderbouwd.

Wat voor bedrijfsmatige taxaties verrichten wij?

Uiteraard zijn we niet specialist in alles. Waar wij thuis in zijn, 
is het waarderen van bedrijfsruimten, kantoren, winkelruimten en beleggingen tot een waarde van € 5.000.000,--. 

In welke regio taxeren wij bedrijfsmatig vastgoed?

Wij taxeren op Goeree-Overflakkee, De Hoeksche Waard, Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland.

Mijn bank geeft aan dat de taxateur moet voldoen aan bepaalde criteria. Voldoet De 3 Linden hieraan?

Inderdaad, banken hebben vaak “shortlists” of “Preferred Valuers” waar ze graag mee samenwerken. Dit zijn taxateurs die door de bank zijn erkend en doorgelicht op de kwaliteit van hun waarderingen. En ja, onze rapporten worden geaccepteerd door de Rabobank, ABN Amro bank, ING bank, SNS/Regiobank etc. Daarnaast taxeren wij met regelmaat voor gemeenten, corporaties en t.b.v. fiscale 
doeleinden.


Bij welke registers is De 3 Linden ingeschreven?

Een taxateur mag zich niet zomaar bedrijfsmatig taxateur noemen. Los van de theoretische studies moet de taxateur ook kunnen aantonen dat hij die kennis in de praktijk kan uitvoeren en dat deze kennis up-to-date blijft. Sinds 2001 zijn wij actief in bedrijfsmatig vastgoed en staan wij ingeschreven in de volgende registers die ervoor instaan dat de taxaties aan de hoogste normen voldoen:

- het NRVT register (Nederlands Regsiter Voor Taxateurs) kamer Bedrijfsmatig;
- het REV register (Recognised European Valuer) bij TEGoVA;
- het TMI (taxatie management Instituut);
- het SCVM register (stichting Certificering Voor Makelaars);
- Lidmaatschap VBO makelaar Bedrijfsmatig.

Taxatierapport aanvragen?

Wilt u een taxatie van uw bedrijfspand aanvragen, of meer informatie ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in of bel ons tijdens kantooruren.

 

ADVIES EN OVERIGE DIENSTEN

Iedere ondernemer komt vroeg of laat te staan voor huisvestingsvraagstukken. Soms is er niet direct behoefte aan een taxatie maar wel aan advies of begeleiding voor een bepaalde vastgoedcasus.

Bijvoorbeeld:
- Kan ik beter huren of kopen?
- Kan ik onderhandelen bij het verlengen van mijn huurovereenkomst?
- Begeleiding bij het opstellen of controleren van een koop-/ of huurovereenkomst.

Ook daarbij kunnen wij u helpen.

 

Kunnen wij u helpen?