Blog

Wat doen wij?

Bord in de tuin en afwachten maar!

“Wat doet een makelaar nou eigenlijk? Ze zetten een bord in de tuin en gaan zitten wachten. Lekker makkelijk geld verdienen!” Dat soort uitspraken horen we regelmatig. Maar werkt dat nog steeds zo?

Misschien was dat in het verleden ook wel zo. Maar tegenwoordig moet je als makelaar, overigens geheel terecht, hard werken voor je geld. Werkweken van 50 tot 60 uur zijn voor ons heel normaal. Om een idee te geven van de werkdag van een makelaar, zullen we hier een aantal blogs aan wijden. We starten met ‘de dag van Marianne’. Een overzicht in vogelvlucht. 

Wat trek ik aan?
"Vanmorgen een drukke agenda vol afspraken. Wat trek ik aan? Ik probeer altijd rekening te houden met mijn afspraken wat betreft kledingkeuze. Met wat voor doelgroep krijg ik vandaag te maken? Kan ik daar aansluiting bij vinden? Ga ik vandaag de polder in en moeten de kaplaarzen mee?

Rond 8 uur vertrek ik richting kantoor. Wie het eerst aankomt, zet de vlaggen buiten, veegt de stoep schoon en kijkt of de kozijnen moeten worden schoongemaakt.

De pc wordt opgestart en we beginnen met het beantwoorden van diverse e-mails die de vorige avond zijn binnen gekomen. Brochure-aanvragen, vragen over de voortgang van een verkoopopdracht, aanvraag van een bezichtiging etc.

Verkoopadvies en bezichtigingen
Om 9.30 uur ga ik naar een verkoopgesprek. Oudere mensen in Oude-Tonge willen gelijkvloers gaan wonen en zouden graag weten wat hun huidige woning kan opleveren. Ik luister naar hun verhaal, meet het huis op en vertel hoe het verkopen van een huis werkt. Direct na deze afspraak ga ik door naar een bezichtiging bij een huis in Dirksland. Steeds meer mensen van buiten het eiland weten ons woongebied te vinden. Zodra de bezichtiging achter de rug is, bel ik de verkopers met een kort verslag. Vervolgens naar kantoor om een berekening te maken van het huis waar ik eerder was, op basis van gedegen marktonderzoek. Dit advies mail ik naar de mensen, zodat ze alles op hun gemak kunnen nalezen.

En door....
Even snel een boterham eten onder het beantwoorden van weer nieuwe e-mails. Snel in de auto naar de volgende bezichtigingen, allebei in Middelharnis dit keer. Verkopers daarna vanuit de auto bellen met een verslag. Op kantoor nog maar eens contact opnemen met kijkers die 3 dagen terug in een huis keken dat ze wel aanstond. Vervolgens naar een woning waar we een verkoopopdracht van mochten krijgen. De details worden genoteerd, het bord wordt geplaatst. Terug naar kantoor. Er is een probleem met een tolk die bij een overdracht aanwezig moet zijn. Kunnen we helpen dit op te lossen? Verder nog een vraag over een nalatenschap. En de foto’s van de fotograaf zijn binnen van een andere verkoopopdracht!

Snel handelen
Dat wordt een avondje doorwerken, want uiteraard willen we nieuw aanbod snel op internet hebben. Wat voor pakkende tekst kunnen we over dit huis schrijven? Oh en kijk eens, er komt een bod binnen naar aanleiding van de bezichtiging van vanmorgen. Verkopers bellen om de onderhandelingsstrategie te bespreken en vervolgens een tegenvoorstel neerleggen. En dan ook nog maar even snel een Facebookupdate voor onze trouwe volgers. 

De afspraken voor morgen worden voorbereid. Een inspectie en vervolgens de overdracht, 1 verkoopgesprek, 3 bezichtigingen, aankoopbegeleiding en veel bureauwerk. Weer een dag waarop we mensen blij gaan maken!"

MKF/7-11-18

Terug naar het overzicht